Redescoperirea vietii intime

Fiecare dintre noi se simte sexy si dorita dupa anumite criterii personale. Aceste criterii sunt valabile si cand e vorba de

initierea unei relatii intime sau pur si simplu de cat de mult iti expui corpul.  Dupa experienta cancerului de san ceea ce conteaza cel mai mult e increderea pe care o ai in cuplul din care faci parte, astfel incat sa puteti accepta amandoi schimbarile intervenite.

Sfatul specialistilor e acela de a nu astepta prea mult discutia pe tema aceasta. Tactul este o parte importanta in crearea si pastrarea unei relatii interpersonale de durata. E la fel de adevarat ca uneori ascunderea adevaratelor ganduri si sentimente sau folosirea micilor minciuni nevinovate pot ajuta. Dar aceste lucruri duse la extrem nu fac altceva decat sa amane rezolvarea unor probleme emotionale grave.

Trebuie spus direct ca extirparea unui san sau a ambilor aduce modificari serioase corpului tau. Sfarcurile si pielea sanilor reprezinta o zona cu multe terminatii nervoase sexuale. Sfarcurile sunt configurate neurologic, astfel incat, atunci cand sunt stimulate vor trimite senzatii sexuale placute catre organele genitale. Atunci cand un san este extirpat respectiva zona nu mai exista.

Unele femei nu isi pierd doar senzatia sexuala din zona sanilor, ci raman si cu dureri ce fac respectiva zona de neatins. Durerea scade treptat de-a lungul anilor si se manifesta diferit in fiecare zi. Pare astfel dificil de comunicat partenerului starile prin care treci, deoarece nu esti in masura sa oferi o regula simpla despre ceea ce este sau nu este confortabil si placut pentru tine, pentru ca starea se poate schimba in mod constant. Acesta este un alt motiv pentru care comunicarea este importanta.

Acceptarea durerii, mai degraba decat discutarea problemei poate duce la un nou set de probleme. Sexul se presupune a fi un moment in care impartasiti o placere  corporala nu un rastimp de indurare a durerii. Daca incerci sa ascunzi durerea in loc sa ii spui partenerului tau ceea ce ai nevoie, vei descoperi in timp ca propriul corp devine rigid in incercarea de a bloca anticipat durerea. Trebuie sa fii in stare sa-ti relaxezi corpul si sa il lasi liber sa traiasca senzațiile, in loc sa controlezi ceea ce se intampla cu mintea ta.

Doar impreuna cu partenerul de viata poti descoperi ceea ce se poate face pentru a recupera din placerea pierduta. Acorda atentie propriului trup, iar acesta iti va spune ce ii place. Gustul, atingerile, vazul, mirosul si auzul se pot adauga la placerea sexuala. Vinul bun, baile calde, materialele moi, filmele romantice, lumanarile,  parfumul si muzica sunt toate exemple de cum putem trezi simturile pentru a spori placerea sexuala.

Pasiunea sexuala este o cale naturala, normala de a ne exprima dragostea si dorinta de a fi strans legata de partenerul nostru. Presupune un efort in plus de-a lungul recuperarii de dupa operatie, dar in timp vei descoperi ca relatia cu partenerul de viata revine la ceea ce era inainte si chiar mai mult de atat.